Monikkoperhevalmennus

Helsingin Seudun Monikkoperheet järjestää yhdessä HYKS/synnytyksen kanssa monikkoperheille suunnattua perhevalmennusta. Tarkemmat päivämäärät löydät Tapahtumat- osiossa tai perhevalmennus(at)hmp.fi .Valmennus koostuu kahdesta illasta, jotka järjestetään viikon välein. Valmennus järjestetään Naistenklinikan tiloissa. Tarkista valmennusajat tapahtumakalenteristamme ”Tapahtumat”-sivulta. Syksyn 2016 monikkoperhevalmennusten ajankohdat ovat 1. ilta ma 29.8. klo 17-20 ja 2. ilta ma 5.9. klo 17-20 sekä 1. ilta ti 8.11. klo 17-20 ja 2. ilta ti 15.11. klo 17-20. Talven 2017 valmennukset julkaistaan marraskuun lopulla.

1. ilta: Monikkoraskaus ja -synnytys

Raskauteen ja synnytykseen perehtynyt lääkäri ja kätilö kertovat monikkoraskauden ja synnytyksen erityispiirteistä sekä lapsivuodeajasta. Kyseessä on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa kaikki kysymykset ovat tervetulleita!

2. ilta: Monikkoarki

Monikkovanhemmat kertovat omista kokemuksistaan sekä tarjoavat parhaat vinkkinsä arjesta selviytymiseen. Mahdollisuuksien mukaan paikalla myös Imetyksen tuki ry:n edustaja.

Illat kestävät n 3 tuntia kerrallaan taukoineen. Omat eväät on syytä ottaa mukaan. Naistenklinikan kahvio sijaitsee 6 kerroksessa ja on auki klo 10-18. Naistenklinikan aulassa on myös välipala-automaatti.

Kysymyksiä on mahdollista lähettää myös etukäteen osoitteeseen perhevalmennus(at)hmp.fi

Yhdistyksen perhevalmennuksella on myös oma Facebook-sivu, jota kannattaa seurata www.facebook.com/hmp.monikkoperhevalmennus

Lue lisää monikkoperhevalmennuksista Suomen Monikkoperheet ry:n sivuilta

MONIKKOTAPAAMISET

HMP:n jäsenet järjestävät säännöllisesti kokoontuvia monikkotapaamisia tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä ja Tuusulassa. Tapaamiseen ovat tervetulleita monikkoperheet lapsineen sekä monikko-odottajat. Osallistuminen tapaamisiin ei edellytä HMP:n jäsenyyttä. Tervetuloa jakamaan kokemuksia!

Jos seudullasi ei vielä ole monikkotapaamista ja sille olisi tarvetta, voit sellaisen järjestää ottamalla yhteyttä puheenjohtaja(at)hmp.fi

TUKIHENKILÖT

Terhi Uusivaara (allergiset kaksoset -tukihenkilö) terhi.uusivaara(at)hotmail.com

Elina Pajakoski (imetystukihenkilö) elina.pajakoski(at)gmail.com

Marja Juselius (keskostukihenkilö) marja(at)juselius.fi

Saija Aro (kestovaippatukihenkilö) saija.aro(at)gmail.com

Saana Anderson (kolmostukihenkilö) saana.anderson(at)fimnet.fi

Pia Nurminen (yksinhuoltajien ja suurperheiden tukihenkilö) pia10(at)hotmail.fi

Nora Haatainen (monikko-odottajien ja vastasynnyttäneiden tukihenkilö) nora.haatainen(at)gmail.com

Muita vapaaehtoisia tukihenkilöitä

Seija Ahlroth-Ahto (kaksoset 1999)

Kirsi Mesterton (kaksoset 1998) kirsi.mesterton(at)elisanet.fi

Hanna Salmi (Monoamnioottis – monokoriaalinen raskaus) salmihanna(at)icloud.com

Ota yhteyttä, kun tunnet tarvitsevasi [saman elämäntilanteen kokeneen] apua.

LINKIT

Maijun blogi: http://kaksos.blogaaja.fi/

Lista monikkovanhempien pitämistä blogeista (kaikki blogien kirjoittajat ovat tervetulleita lisäämään itsensä listalle): Monikkoblogit

Keskosvanhempien yhdistys: Kevyt.net