Hyvän olon kuningatar

Elisa Mattila: Hyvän olon kuningatar (WSOY, 2017)
B5, 192 s.
ISBN 9789510431306

Ravinto- ja hyvinvointivalmentaja sekä personal trainer Elisa Mattilan Hyvän olon kuningatar -kirja tarjoaa lukijalleen kolmenkymmenen päivän edestä kevyempää mieltä ja oloa. Niin tärkeää kuin fyysiset harjoitukset ovatkin, kenties vielä enemmän painoa on ihmisen ajatuksilla, jotka muokkaavat mielialaamme ja sitä kautta tekemiämme valintoja.

Kirjassa asetetaan ensimmäiseksi visio, tavoite, jota kohti pyrkiä. Kun päämäärä on tiedossa, sitä on helpompi tavoitella. Hyväntuulinen opus tarjoaa lukijalleen 30 päivän ohjelman, joka pitää sisällään niin syviä lihaksia aktivoivia harjoitteita, ruokavalion ja -mielitekojen tarkastelua sekä henkisen puolen pohdintoja.

Mikä saa energian kohoamaan ja pysymään yllä? Millainen ruoka edesauttaa hyvinvointia? Mikä saa juuri sinut hyvälle tuulelle? Kirja kehottaa erilaisten kynätehtävien avulla huomaamaan kunkin lukijan omat hyvinvoinnin aakkoset; mitä lepoa, naurua ja nautintoa itse kukin voi lisätä omaan päiväänsä?

Elisa Mattilan Hyvän olon kuningattaren kantavana pääajatuksena on, että kaikkea ei tarvitse saavuttaa kerralla. Hiljaa hyvä tulee, eikä Roomakaan rakennettu päivässä – ja mitä näitä sanontoja nyt on. Mattilan kirjan tärkeimpänä oppina on varsin maalaisjärjellinen tavoite tehdä joka päivä edes jokin – pienikin – teko oman hyvän olon eteen. Armollista, eikö totta?