Ihmeiden puisto & Vili ja Monsteriplaneetta

Ihmeiden puisto 
Käsikirjoitus: Josh Appelbaum & André Nemec
Kesto: 85 min 
K 7 
DVD-julkaisu 26.8. 

June-tyttö viettää nuoren elämänsä parasta aikaa, sillä hän kehittelee äitinsä kanssa maailman parasta huvipuistoa. Ihmeiden puistossa on mitä vallattomampia laitteita, uskomattomampia vuoristoratoja ja maukkaimpia herkkuja. Huikeat rakennelmat valtaavat perheen kodin ja lähikadut, eikä testiajoja estä kukaan eikä mikään.

Kunnes tapahtuu jotain, mikä romuttaa koko puiston idean. 

Ihmeiden puisto on koskettava kertomus mielikuvituksen, itseluottamuksen ja ystävyyden voimasta. Kerronta ei juurikaan polje paikoillaan, vaan kuljettaa katsojaa vuoristoradan lailla eteenpäin. 

4/5

Vili ja Monsteriplaneetta 
Ohjaus: Éric Tosti 
Käsikirjoitus: David Alaux, Éric Tosti ja Jean-Francois Tosti 
Kesto: 90 min 
K 7 
DVD-julkaisu 13.9. 

Myös Vili ja Monsteriplaneetta -elokuvassa lapsi joutuu selvittämään tiensä takaisin kotiin omin -ja muutaman mielenkiintoisen olion- neuvoin.

Avaruustutkimusmatkailijaperheen alus haaksirikkoutuu ja noin kymmenvuotias Vili päätyy pakokapselin kyydissä vieraalle planeetalle. Vieraan maan kamaralla pelastusta odotellessaan, Vili päättää jatkaa vanhempiensa jalanjäljillä ja tallentaa kaiken näkemänsä uuden ja oudon. Onneksi pojalle sattuu mukaan myös monitoimirobotti Pakki, joka toimii varoitteluineen oivana vanhemman korvikkeena. 

Ranskalaisanimaatiossa on melko paljon samaa kuin Disney/Pixarin muutamassa elokuvassa, mutta tarina ja visuaalisuus toimivat perusviihdyttävästi.

3/5