Koko perheen pelejä

Haaste 2 (Tactic)
Ikäsuositus: 8+ 
Pelaajia 3-6 
Peliajan voi valita itse
 

Haaste 2 -peli mittaa pelaajien taitoja niin älyllisesti, henkisesti kuin fyysisestikin. Osallistujien tarkoituksena on suorittaa vuorollaan tehtäviä, joiden onnistumisesta muut pelaajat lyövät vetoa. Voittokerroin on sitä suurempi, mitä enemmän valuuttaa uskaltaa laittaa likoon. 144 aktiivista haastetta yllyttävät toiminnallisiin suorituksiin, 144 passiivista tehtävää taas edellyttävät kiperää ajatustoimintaa. Monipuolisissa tehtävissä on mukavasti myös mahdollisuus juniorivaihtoehtoihin.

Vuoden 2017 partypeli -finalistiksikin valittu Haaste 2 on aivan älyttömän hauska, ja jokainen henkilö iästä riippumatta odotti vuoroaan innoissaan. Erityisesti aktiiviset tehtävät olivat lasten suosikkeja, ja ennalta puolen tunnin pituiseksi määritetty peliaika ylitettiin riemukkaasti. 

Perhe Alias (Tactic)
Ikäsuositus: 7+
Pelaajia 3-8
Peliaika 45+ min 

Sanaselityspeli Alias on varmasti kaikille tuttu seurapeli, jossa tarkoituksena on selittää sanoja omalle parilleen niin, että tämä ymmärtää vihjeet. Perhe Aliaksessa ei ole vakipareja, vaan tiimitoveri vaihtuu spinnerin pyöräytyksellä. Nimensä mukaisesti koko perheelle tarkoitetussa pelissä selitettäviä sanoja on sekä helpompia että vaikeampia ja oman hauskan lisänsä peliin tuovat villit kortit ja lasten kortit

Perhe Aliaksen tapa vaihtaa pareja sattumanvaraisesti joka kierroksella on todella mukava, ennalta sovitut tiimit kun saattoivat taannoin aikaansaada melkoisen totisiakin kamppailuja. Lasten kanssa sanoilla pelaaminen on myös todella opettavaista – ja mikä tärkeintä: hauskaa. 

Pako kummituslinnasta (Tactic)
Ikäsuositus: 7+ 
Pelaajia 2-4 
Peliaika 20+ min   

Lokakuun pimeneviin iltoihin sopii hienosti Pako kummituslinnasta -lautapeli, jossa yksi pelaajista piiloutuu pelilaudan ruudukkoon ja muut yrittävät kummituksina etsiä hänet. Mitä pidempään kummituksia pystyy välttelemään, sitä enemmän kerää pisteitä. 

Pako kummituslinnasta toimii periaatteessa kuin laivanupotus, jossa muut rajaavat hakuammunnalla piiloutujan lymypaikkaa. Ainoastaan sekä tyhjien että piiloutujan mahdollisen olinpaikan merkitseminen samanlaisilla merkeillä aiheutti hieman epätietoisuutta. 

Maailman lapset (Tactic) 
Ikäsuositus: 5-10 vuotta 
Pelaajia 2-6 
Peliaika 15+ min 

Perheen pienemmille suunnatussa Maailman lapset -pelissä tutustutaan kuvien ja kysymysten avulla maailman eri kansoihin ja kulttuureihin. Pelisäännöt ovat yksinkertaiset ja kaverilta voi aina pyytää apua, jos ei itse tiedä vastausta.
 
Pelin sääntöjä voi melko vapaasti muokata osallistujien iän mukaan ja pidempien merimatkojen taittamisessa se lieneekin tarpeen, sillä muuten mielenkiintoisia ja hauskoja kysymyksiä ei pääse pohtimaan tarpeeksi usein. Plussaa pelin mukavasta ulkoasusta.