Minä, kapinallinen tyttö

Francesca Cavallo, Elena Favilli: Minä, kapinallinen tyttö (S&S, 2019) 

Iltasatuja kapinallisille tytöille 1 ja 2 saavuttivat pari vuotta sitten suursuosion kertomalla aikamme vaikuttavista tytöistä ja naisista, jotka ovat raivanneet tiensä joskus kovinkin kivisestä polusta. Kirjojen yhden sivun pituiset esittelyt olivat nasevan jaarittelemattomia, kuudenkymmenen kuvittajan taiteilemat potretit ilahduttavan erilaisia. Kirjojen pääsanomana oli, että niin halutessaan kuka tahansa voi saavuttaa mitä tahansa, kaikkien muiden epäilyksistä huolimatta.  

Minä, kapinallinen tyttö evästää lukijansa samanlaisella asenteella. Kirja antaa ajattelemisen aihetta, erilaisia näkökulmia, välineitä, joilla raivata omia mahdollisia esteitään. Minä, kapinallinen tyttö on tehtäväkirja, jonka lukija täyttää itsestään. Siinä missä kaksi aiempaa kirjaa saivat ihailemaan rohkeita tyttöjä, tehtäväkirjan tarkoituksena on saada ajattelemaan samoin myös itsestään. 

Valloittavan rohkaiseva kirja täyttyi perheemme 8-vuotiaiden toimesta nopeasti, lähes yhdeltä istumalta. Enkä nyt tarkoita, että he olisivat kahlanneet kirjan velvollisuudentunnosta, vaan puhtaasta innostuksesta. Kirja nostaa esiin tärkeitä näkökulmia siitä, miten itse näkee ja kokee itsensä; mitä asioita pelkää ja ei pelkää; mitkä asiat suututtavat ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia itsellä on. Olisi mielenkiintoista täyttää sama kirja muutaman vuosikymmenen päästä.