Tervetuloa Helsingin Seudun Monikkoperheet ry:n tapahtumiin

Voit vaihtaa tapahtumalistauksen kuukausittaiseen kalenterinäkymään painamalla kalenteri-ikonia ja valitsemalla kuukausi.


Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros

17.6.2023 @ 15:00 - 16:30

Eräänä kauniina kesäpäivänä Viaporin linnoituksessa tapahtuu jotakin kummallista. Linnoituksessa vierailulla olevan kuningas Kustaa III:n kruunu katoaa salaperäisesti. Onni onnettomuudessa on löytynyt johtolanka, jonka mukaan kruunu olisi jossakin linnoituksen muurien kätköissä. Kuningas ei ole oikea kuningas ilman kruunua, joten hänen majesteettinsa käynnistää etsinnät ja kutsuu avukseen nokkelia seikkailijoita. Löytyykö kruunu ja kuinka se katosi?

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon ja tule kuninkaan avuksi selvittämään kadonneen kruunun arvoitusta. Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastionien uumeniin.

Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat jännittäviä tilanteita ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kuninkaan lisäksi seikkailuun osallistuvat myös kamaripalvelija Henrik ja piika Gunilla. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Suomenlinnan seikkailukierros täyttää 25-vuotta vuonna 2023. Juhlavuoden kierros on uusi versio vuonna 1998 ensiesityksensä saaneesta Kadonneen kruunun jäljillä kierroksesta, joten juoneltaan uudistuneena se sopii myös kesällä 2022 monikkoperheiden omalla tilauskierroksella olleille.

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee Saaristokuljetuksen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia.

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella ja he ovat mukana olevan aikuisen vastuulla. Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja tunneleissa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoa Suomenlinnasta ja siellä liikkumisesta löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta. Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Kierros toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25. Ryhmään voidaan ottaa enintään 50 osallistujaa.

Lippujen hinnat ovat 8 eur/lapset  ja 12 eur/aikuiset (normaalihinta 14/16 eur). Tapahtumaan osallistuminen laskutetaan jäsenrekisterin kautta tapahtuman jälkeen 7 pv maksuajalla.

Ilmoittautuminen jäsenrekisterin kautta avautuu 1.4.2023.

Tiedot

Päivämäärä:
17.6.2023
Aika:
15:00 - 16:30
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Suomenlinna
Tykistölahti, Suomenlinna
Helsinki, 00190
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

HMP Tapahtumat
Sähköposti
tapahtuma.hmp@gmail.com