Yhdistys

Helsingin Seudun Monikkoperheet ry on perustettu tukemaan monikkoperheitä elämän joka vaiheissa. Yhdessä järjestämme harrastustoimintaa ja tapahtumia kaikille jäsenperheillemme ja kaikille perheenjäsenille yhdessä ja erikseen. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin.

Yksi tärkeä osa toimintaamme on perhevalmennus. Haluamme tukea ja neuvoa perheitä jo odotusvaiheesta asti – siitä asti, kun perhettä on kohdannut iloisen haastava monikkouutinen! Monikkovanhemmat ovatkin tervetulleita mukaan toimintaamme heti odotusajasta alkaen – esimerkiksi Helsingin seudulla järjestettäviin monikkotapaamisiin. Lisää monikkoustietoa saat kattojärjestömme Suomen Monikkoperheet ry:n internetsivuilta www.suomenmonikkoperheet.fi

Tarjoamme mahdollisuuksia vanhempien virkistymiselle, sekä lasten – ja koko perheen puuhakkaaseen toimintaan. Toimintaamme siivittävät myös laadukkaat asiantuntijaluentomme, joissa monikkous on luonnollisesti aina otettu huomioon. Järjestämme myös kirpputoreja, elokuussa lasten olympialaiset, 2.2. lähettyvillä kaksostenpäivän juhlat sekä muita perinteiksi vakiintuneita että vaihtelevia tapahtumia. Yhdistyksemme jäsenlehti Monikko on ilmestyi toistaiseksi viimeisen kerran keväällä 2018.

Yhdistys tilaa jäsenilleen Suomen Monikkoperheet ry:n Monikkoperheet-lehden, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lehdessä on asiantuntija-artikkeleita, kokemuksia ja kertomuksia monikkoarjesta, monikkolasten eri ikäkausista, vanhemmuudesta sekä itse kaksos- tai kolmoslapsena/nuorena elämisestä. Lehdessä tiedotetaan myös valtakunnallisista tapahtumista, alueyhdistysten toiminnasta sekä tuetuista monikkoperhelomista.

Haluamme tuottaa toiminnallamme iloa, elämyksiä, vertaistukea ja matalaa kynnystä osallistua yhdessä muiden monikkoperheiden kanssa! Tervetuloa mukaan iloa, tietoa ja tukea antavaan toimintaamme!

Yhdistyksen jäsenmaksu on 28 euroa (2024).


Yhdistyksen säännöt

Tutustu myös yhdistyksen yli 25-vuotiseen historiaan lukemalla mielenkiintoinen historiikki.


YHDISTYKSEN HALLITUS

Yhdistyksen hallitus ja aktiivit koostuvat meistä monikkoäideistä, jotka saapuvat kokouksiin vaihtelevasti hyvällä energialla tai suurin silmäpussein varustettuina, mutta aina ilolla työstämään ja kehittämään yhdistyksen hienoa, koko perhettä palkitsevaa toimintaa! Yhdistystyötä tehdään vapaaehtoistyönä oman työn ja perhe-elämän ohessa.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet toimikaudella 2023-2024

Eeva Tokoi, puheenjohtaja, puheenjohtaja@hmp.fi
Sini Forsström
Tiia Fynes, varapuheenjohtaja
Susan Haanpää
Saara Salaste
Sari Tammela

Yhdistyksen hallituksen varajäsenet toimikaudella 2023-2024

Kaisa Päivärinta ja Saila Heinikoski

HMP luottamushenkilöt

Susan Haanpää (jäsensihteeri, jasenasiat@hmp.fi)
Kaisa Päivärinta (perhevalmennus@hmp.fi)
Sini Forström (rahastonhoitaja)
Jyrki Lindroos (webmaster)