Keskusteluillat pienryhmille

Onko elämä yhtä tunteiden vuoristorataa ja on hankala pysyä vauhdissa mukana? Kertaatko synnytyksen kulkua aina monikoiden syntymäpäivänä? Jokin synnytyksessä jäi ehkä mietityttämään – entä jos tilanne olisikin edennyt toisin tai miten siinä nyt niin kävi? Pikkulapsiaika rasittaa parisuhdetta, pystyttekö yhdessä vastaamaan ajanjakson haasteisiin?  Vai onko asiat “ihan hyvin”, mutta silti tulevaisuuden ajatteleminen tuntuu hankalalta?

Järjestämme marraskuussa kolme keskusteluiltaa pienryhmille. Keskusteluryhmissä jaetaan luottamuksellisesti sitä, mikä on ollut vaikeaa ja haastavaa. Kerrotaan siitä, mikä on auttanut selviämään ja jaksamaan. Miten on selvinnyt eteenpäin kaikesta huolimatta.

JohannaErvastKeskustelun ohjaaja Johanna Ervast on pappi, psykoterapeutti, kirjailija ja monikkoäiti. Hänen teksteihinsä voi tutustua esim. Väestöliiton sivuilla. Hänen kirjoittamansa artikkeli “Tuplaonni vai pommi?” löytyy Monikko 2/2015 lehdestä. Lehti on luettavissa jäsensivulta (näkyy kun on sisäänkirjautuneena tälle sivustolle).

Ryhmä toimii keskusteluryhmänä, vertaistukena ja on tarkoitettu sekä äideille että isille. Ryhmässä puhuttavat asiat ovat salassapidettäviä ja luottamuksellisia. Mukaan voi tulla yksin tai pariskuntana. Osallistua voi joko vain yksittäiseen iltaan tai kaikkiin iltoihin. Ryhmän koko on 10 henkeä / ilta ja osallistumismaksu 10 e/ilta/osallistuja.

2.11. Raskaus ja synnytys
Keskusteluilta monikkoraskauden ja synnytyksen mukanaan tuomista haasteista. Tarkoituksena keskustella niistä asioista, jotka ovat monikkovanhempia jääneet mietityttämään oman raskauden tai synnytyksen osalta.

9.11. Parisuhteen tavallisimmat haasteet
Keskusteluilta parisuhteen haasteista – mikä on mennyt pieleen, mikä on onnistunut, mistä on iloinen, mikä kaduttaa.

16.11. Hyvä elämä tästä eteenpäin
Keskustelun illan tarkoituksena on miettiä millaisen elämän haluaa tulevaisuudessa, 2-5 v päästä. Keskustelun tarkoituksena on suunnata katse eteenpäin, opetella taas haaveilemaan.

Keskusteluiltoihin voi ilmoittautua Jäsenille-osion sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (sivu Tapahtumiin ilmoittautuminen näkyy, kun on rekisteröitynyt sivuston käyttäjäksi ja on sisäänkirjautuneena sivustolle).