Isänpäivän paloasemavierailu

Isät pääsivät jälleen mielipuuhaansa merkkipäivänään, 8.11.2015, kun monikkoperheet suorittivat jo perinteisen paloasemavierailunsa komealta kalskahtavassa Helsingin keskuspelastusasemassa Kalliossa. Tällä kerralla isommat ja pienemmät vieraat saivatkin makeaa mahan täydeltä: Etusormensa sai tökätä ambulanssin sykemittariin, joka taianomaisesti muunsi anturiosan punaisen valon monitorin kuvaruudulle sykekäyräksi.

Kiehtovat liukutangot melkein säikäyttivät lähimmät uteliaat, kun yhtäkkiä ylhäältä tömähti alakerran lattialle pari valkoisiin pukeutunutta ammattilaista, jotka kiiruhtivat ambulanssilla työtehtäviinsä. (Kyllä, valotkin laitettiin vilkkumaan!) Yhden palo-, vai pitäisikö sanoa pelastusauton läpi oli rakennettu liukumäki, jota pitkin olisi mielellään huristellut useammankin kierroksen.

Varma jononmuodostaja oli myös pikkuväelle tarkoitettu harjoitustanko, jota pitkin pääsi liukumaan alas aivan niin kuin oikeakin palomies. Yhtäkkiä hälytykellot soivat (eivät onneksi liian kovaa) ja vierailuryhmä sai komennon siirtyä rauhallisesti aseman takaseinälle odottamaan. Pian asema olikin täynnä palomiehiä, jotka pukivat ja pakkasivat varusteitaan, samalla kun nousivat hälytystehtävän saaneen paloauton kyytiin. Lähtö tapahtui niin hillitysti ja hallitusti, että utelias ja haltioitunut katsojajoukko ei edes ehtinyt hämmästellä, kuinka nopeasti – alle säädetyn minuutin – paloauto ulos asemalta lähtikään. (Kyllä, valot vilkkuivat jälleen!)

Jännittävän vierailun kruunasivat kaikille jaetut ilmapallot, palomieskypärät ja paloautoheijastimet. Kiitos palomies ja tuplaisä Saku Kaipaiselle kollegoineen isännöinnistä ja antoisan vierailun mahdollistamisesta!
– Juha Nieminen –