Sisarukset Grémillet

Di Gregorio & Barbucci: “Sisarukset Grémillet – 1: Sarahin uni”
(Story House Egmont, 2022) 

Sisarukset Grémillet aloittaa sarjakuvasarjan, joka kertoo kolmesta keskenään erilaisesta sisaruksesta. Siskoista vanhin, Sarah, on tottunut ottamaan ohjat käsiinsä ja jakelemaan käskyjä nuoremmilleen, joista Cassiopée on parantumaton romantikko ja nuorin, Lucille, taas viettäisi aikansa mieluiten nelijalkaisten ystäviensä kanssa.

Äitienpäivän lähestyessä tytöt päättävät järjestää äidilleen juhlat ja kootessaan tälle lahjaa vanhoista valokuvista, tytöt päätyvätkin selvittämään äidin mystistä menneisyyttä, johon liittyy myös Sarahin toistuvasti näkemä uni.

Giovanni Di Gregorion luoma tarina kulkee ilahduttavan sulavasti sivunkäännöstä toiseen, siskosten välinen sanailu ja kemia on aidontuntuista (ja tuo paikoitellen nostalgisesti mieleen Louisa M. Alcottin Pikku naiset) ja mysteeri pitää hyvin otteessaan.

Sarjakuvassa kuvat ovat yhtä tärkeitä tekstin kanssa, tunnelmaa ja tunnetilaa luodessaan jopa tärkeämpiäkin. Muun muassa W.I.T.C.H. -sarjakuvien piirtäjänä tunnetun Alessandro Barbuccin upea kuvitus maalaa toinen toistaan upeampia ruutuja lukijan silmien eteen, ja pikkutarkat yksityiskohdat ja populaarikulttuuriviittaukset imaisevat ilostuttavasti mukaansa.  

Taitavan yhteistyön tulos viihdyttää oivallisesti niin nuorempaa kuin vanhempaakin lukijaansa. Onneksi jatkoa on luvassa.